Кирацовски: Кој и да биде кандидат на СДСМ за претседател ќе победи, е тогаш Кирац Васко од РЕК ставете го за да изгубите

Од Шеќеринска, Спасовски, Димитров и Пендаровски за ДУИ се прифатливи дел од претседателските кандидати, рече генералниот секретар на СДСМ Кирацовски  за 24 Вести и дециден е дека кој и да се избере ќе победи.

Тој не ја исклучи можноста да побараат политичка одговорност од спикерот на Собранието Џафери поради неодземањето на пратеничкиот имунитет Трајко Велјановски.

Кирацовски во однос на роднински партиските вработувања рече дека слушнале реакциите од јавноста и побарале сите кои биле вработени да се повлечат.

Извор.dokaz