Ниви и плевни во пламен: Голем пожар во Битола

На 05.03.2019 година во 11:50 часот во СВР Битола било пријавено дека во атар на село Црнеец, битолско, настанал пожар во нивите, од кој биле зафатени неколку плевни.

Пожарот бил изгаснат во 14.00 часот од Екипа на Територијалната противпожарна единица Битола.