НАЈНОВО :

Одејќи кај Кривата воденица над градо Битола

уредник

Author Posts
Share Button

Share Button

Share Button

Снимката која овој јуни предизвика најбурна реакција на социјалните мрежи е видеото на кое бездомник приоаѓа на црковно лице и бара од него пари. Тоа што се случило по оваа молба, многумина не га очекувале, а одговорот на свештеникот налути голем број на луѓе кои ја прегледале снимката. Видеото до сега има 7.1 милиони прегледи,
Complete Reading

Share Button

 

Share Button

На нашиот претходен сајт на Новост , имавме повеќе објави  за ова место, за оваа црква, имавме и објавено и видео. Дали сепак по фотографиите ќе успеете да се потсетите, за која црква станува збор? фото Новост

Share Button

Share Button

Share Button

И денеска до Новост читател испрати фотографија од битолската улица Булевар 1ви мај, која се реконстуираше. Претходно граѓаните апелираа доколку постои можност повторно истата коцка да се врати на улицата, со што би се задржал претходниот изглед, стариот сјај и автентичност. Граѓаните , задоволни, поминуваат кај улицата и со радост ни испраќаат фотографии, известувајќи не
Complete Reading

Create AccountLog In Your Account