Актуелно

Како Битолчани пречекуваат дрва за зима

Share Button

Не сум од Битола ама, многу ја сакам

Share Button

Секој користи прилика на Широк сокак да се слика

Share Button

Конзулите во Битола на прошетките кон Тумбе-кафе често ги користеа битолските пајтони

Share Button

Бајрот во Битола крие некој работи???:)

Share Button

Вакви работи бре баирчани не се кријат:)А за ова си ќутите а???:)

Одејќи кај Кривата воденица над градо Битола

Share Button

ПРЕДАНИЕ ЗА БОРОТ КРАЈ С. ДИОВО (БИТОЛСКО)

Share Button

Битолски убавини. Која црква е на фотографиите?

Share Button

На нашиот претходен сајт на Новост , имавме повеќе објави  за ова место, за оваа

Убавините на Село Буково и буковскиот манастир

Share Button

На улицата “Булевар 1ви мај” се враќа коцката.Битолчаните го поздравуваат овој потег

Share Button

И денеска до Новост читател испрати фотографија од битолската улица Булевар 1ви мај, која се

БИТОЛЧАНИТЕ ГОРДИ:Добро е, Булевар 1ви мај… по старо, со својот стар сјај! БРАВО!

Share Button

Oliver Gele Tanasovski додаде 4 нови фотографии — се чувствува гордо. пред 3 часа ·

Житие на Свети Нектариј Битолски – заштитник на Битола, Никола.Пострадал од човечка завист!

Share Button

ПРЕПОДОБЕН НЕКТАРИЈ БИТОЛСКИ За македонскиот светец од XV век, преподобниот Нектариј Битолски, македонската јавност многу

Над Битола,храм каде што има света лековита вода во бунарче

Share Button

Фотогалерија од Битолскиот бисер “Свети 40 битолски маченици”

Share Button

Стариот бунар со синџир за влечење вода во битолската џамија одамна не постои

Share Button

Станува збор за Јени џамија во Битола, во која што според легендите имало и бунар,