ИСКРШЕНИ МЛАДИТЕ ДРВЦА КАЈ ГРАДСКОТО БИТОЛСКО ШЕТАЛИШТЕ

Share Button

Грда слика кај градското битолско шеталиште, изгазени, искршени уништени младите дрвца и тоа не само едно дрвце туку повеќе дрвца. АПЕЛ: ВАКВА БИТОЛА НЕ САКАМЕ! Се шетаат по шеталиште и зијан прават  

Share Button

Share Button

Share Button

Легендата вели, Пелистер бил некое убаво момче во кое се вљубиле две сестри. Мајка им, гневна на нивната љубов, ги избркала в планина и ги проколнала да бидат блиску една до друга, а сепак да не можат да се видат.

Share Button

Share Button

Share Button

Share Button

Денеска по повод празникот на манастирот Свети Јован Крстител , Слепче Демирхисарско но и по повод отворањето на Демихисарското културно лето, на свечената манифестација која се одржа во дворот на манастирот, говор одржа и Владиката Петар. Тој во своето излагање се осврна на последните случувања а посветени на ЛГБТ заедницата. Владиката апелираше пред присутните: Треба
Complete Reading

Create AccountLog In Your Account