ПРЕДАНИЕ ЗА БОРОТ КРАЈ С. ДИОВО (БИТОЛСКО)

Share Button

Share Button

На нашиот претходен сајт на Новост , имавме повеќе објави  за ова место, за оваа црква, имавме и објавено и видео. Дали сепак по фотографиите ќе успеете да се потсетите, за која црква станува збор? фото Новост

Share Button

Share Button

И денеска до Новост читател испрати фотографија од битолската улица Булевар 1ви мај, која се реконстуираше. Претходно граѓаните апелираа доколку постои можност повторно истата коцка да се врати на улицата, со што би се задржал претходниот изглед, стариот сјај и автентичност. Граѓаните , задоволни, поминуваат кај улицата и со радост ни испраќаат фотографии, известувајќи не
Complete Reading

Share Button

Oliver Gele Tanasovski додаде 4 нови фотографии — се чувствува гордо. пред 3 часа · Добро е, Булевар 1ви мај… по старо Битолчаните неодамна апелираа да се врати коцката на улицата Булевар 1 ви мај , улица која се реконструираше а се наоѓа во старата битолска чаршија. Според читател кој објави фотографии денес, коцката на
Complete Reading

Share Button

ПРЕПОДОБЕН НЕКТАРИЈ БИТОЛСКИ За македонскиот светец од XV век, преподобниот Нектариј Битолски, македонската јавност многу малку знае. Неговиот светителски култ не е во доволна мера раширен во Македонија, ниту, пак, во неговиот роден град Битола. Можеби тоа доаѓа оттаму што преподобниот Нектариј уште како дете заминал од Битола и своето светителско достоинство го добил далеку
Complete Reading

Share Button

Share Button

Create AccountLog In Your Account