На 28 август е големиот верски празник, Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица

На 28 август е големиот верски празник, Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица

Коментарите се исклучени на На 28 август е големиот верски празник, Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица
Share Button

Светите чудотворни мошти на свети Пантелејмон (фото)

Коментарите се исклучени на Светите чудотворни мошти на свети Пантелејмон (фото)
Share Button

Свети Пантелејмон е роден во градот Никомидија во третиот век. По раѓањето бил наречен Пантелеон, што значи «во сѐ како лав», но подоцна тоа име било заменето со Пантелејмон, што значи «семилостив». Уште во детството бил воспитуван во христијанската вера, бидејќи мајка му била христијанка. Меѓутоа таа се упокоила кога Пантелејмон бил сеуште дете, а неговиот татко бил
Complete Reading

Утре е Св. Пантелејмон – Исцелителот кој лекувал со Божја помош

Коментарите се исклучени на Утре е Св. Пантелејмон – Исцелителот кој лекувал со Божја помош
Share Button

СВЕТА ПЕТКА БИТОЛА , ЦРКОВНИОТ ДВОР И ПАРАКЛИС (фото)

Коментарите се исклучени на СВЕТА ПЕТКА БИТОЛА , ЦРКОВНИОТ ДВОР И ПАРАКЛИС (фото)
Share Button

СВЕТА ПЕТКА БИТОЛА , ВО ЦРКОВНИОТ ДВОР И ПАРАКЛИС

Утре е голем празник посветен на св. преп. мчца. Параскева (Петка) Римјанка

Коментарите се исклучени на Утре е голем празник посветен на св. преп. мчца. Параскева (Петка) Римјанка
Share Button

За многу години Света Ана , напомош кај сите

Коментарите се исклучени на За многу години Света Ана , напомош кај сите
Share Button

Денеска е Свети Архангел Гаврил – летен Архангел

Коментарите се исклучени на Денеска е Свети Архангел Гаврил – летен Архангел
Share Button

Денеска е Св. маченици и бесребреници Козма и Дамјан

Коментарите се исклучени на Денеска е Св. маченици и бесребреници Козма и Дамјан
Share Button

Браќата Козма и Дамјан потекнуваа од Рим. Беа крстени уште во детството и воспитани во христијански дух. Господ им даде таква благо¬дат што лечеа со обично положување на раце. И тоа лечеа не само луѓе, туку и животни. Со сила. Не со лекарства. А се држеа до зборовите на Спасителот: бесплатно добивте, бесплатно давајте, па
Complete Reading

Create AccountLog In Your Account