Верска ризница

Црква св.Константин и Елена село Вардино Демир Хисар

Share Button

фото Александар Цветковски

Денес се празнуваат Светите Јоаким и Ана

Share Button

По 54 години: Со Февронија и Пелагија се обновува монаштвото во кичевскиот манастир

Share Button

Денеска е Раѓањето на Пресвета Богородица

Share Button

Утре е строг пост –Ден на погубувањето на Св. Јован Крстител

Share Button

За многу години Голема Богородица

Share Button

На 28 август е големиот верски празник, Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица

Share Button

Светите чудотворни мошти на свети Пантелејмон (фото)

Share Button

Свети Пантелејмон е роден во градот Никомидија во третиот век. По раѓањето бил наречен Пантелеон, што значи «во

Утре е Св. Пантелејмон – Исцелителот кој лекувал со Божја помош

Share Button

СВЕТА ПЕТКА БИТОЛА , ЦРКОВНИОТ ДВОР И ПАРАКЛИС (фото)

Share Button

СВЕТА ПЕТКА БИТОЛА , ВО ЦРКОВНИОТ ДВОР И ПАРАКЛИС

Утре е голем празник посветен на св. преп. мчца. Параскева (Петка) Римјанка

Share Button

За многу години Света Ана , напомош кај сите

Share Button

Денеска е Свети Архангел Гаврил – летен Архангел

Share Button

Денеска е Св. маченици и бесребреници Козма и Дамјан

Share Button

Браќата Козма и Дамјан потекнуваа од Рим. Беа крстени уште во детството и воспитани во

Во Слепченскиот манастир се одбележа раѓањето на Свети Јован Крстител

Share Button