Верска ризница

Буковски манастир, црква „Свето Преображение“, Битолско

Share Button

Сливнички манастир.Манастирска црква “Рождество на Пресвета Богородица“и лековитата вода

Share Button

Сливнички манастир e средновековен манастир во долнопреспанското село Сливница.Комплексот е сместен на 3 километри од истоименото