Верска ризница

Битола го слави Раѓањето на „Свети Јован Крстител“кај истоимениот битолски манастир

Share Button

Се празнува: Раѓањето на Свети Јован Предвесник и Крстител Господов

Share Button

Денес е Св.Наум Охридски Чудотворец

Share Button

(Фотогалерија) Храм св 40 маченици на Битола, подигнат пред 150 години, се уште е чувар на градот!

Share Button

Денеска е Трето наоѓање на главата на Свети Јован Крстител

Share Button

Денеска е Преподобен Симеон Столпник Дивногорец

Share Button

Денеска се празнува Светиот маченик Талалеј

Share Button

Светиот маченик Талалеј

Манастир Св. Архангел и Св. Спас село Буково.Градина на параклиси и светители

Share Button

Ќе се гради нов конак во манастирот „Сите Светии“ во Лешани!На 3-ти јуни на осветувањето поканети сте сите

Share Button

Света Троица – Буковско

Share Button

Утрово во битолската црква посветена на Св Недела, Духовден – Света архиерејска Божествена Литургија

Share Button

Денес е пренос на моштите на Светиот отец Николај- Мирликискиот чудотворец

Share Button

Свети Јован Богослов – Свечена Слава и богослужба на манастирот кај Германски гробишта во Битола

Share Button

Фотогалерија манастир Свети Спас во Црнобуки

Share Button

Манастир Св.Спас с. Црнобуки, фотографиите се од патрон празникот Спасоведен, посетеноста на верниците беше во

Во манастирот „Свети Георгиј Победоносец“ во Рајчица се одбележа празникот

Share Button