ЖИВОТВОРНА ИКОНА ВО СЕЛО МАГАРЕВО (Битолско)

Share Button

Близу до Битола, колку саат и пол, ет селото Магарео. Тамо имат црква напраена, пред дваесетина години, на темелите од старата црква што била од памтивека. На црквата храмо и е Света Богоројца. До црквата близу колку 30—40 чекори има едно светена вода; до водата имат еден даб, и тој од памтивека. Кога се напраила
Complete Reading

Share Button

Share Button

Share Button

Share Button

Share Button

Share Button

Share Button

Create AccountLog In Your Account