Верска ризница

Во манастирот Свети Георгиј – Велушина, во чест на светителот се отслужи Воскресна Вечерна богослужба

Share Button

(фото)ИКОНА НА СВЕТИОТ ВЕЛИКОМАЧЕНИК ГЕОРГИЈ ВО ДВОРОТ НА ХРАМОТ НАД БИТОЛА “СВЕТИ 40 МАЧЕНИЦИ”

Share Button

Утре се празнува големиот празник Ѓурѓовден, Свети великомаченик Георгиј

Share Button

Крсторски манастир (фото)

Share Button

Мироточеa моштите на Свети Кипријан на неговиот празник

Share Button

Манастир Свети Илија с. Ротино(фотогалерија)

Share Button

Црква „Свето Благовештение“ – Лавци (фотогалерија)

Share Button

Фотогалерија:Црква„Св.Димитриј“ и манастир Св. Ѓоргиј во с. Магарево

Share Button

(фото)Црква Свети Пантелејмон во Битола

Share Button

Денеска се слават светите апостоли Иродион, Флегонт, Ермо и други

Share Button

Во оваа црква кој сака да помогне со физичка работа околу изградба на новиот објект нека се пријави

Share Button

Мпц.Св Великомаченик Ѓорѓија Победоносец-Сингилиќдодаде 8 нови фотографии. пред 23 часа · 

Фото на денот:Црква „Св. Ѓорѓи“ – манастирска црква која се наоѓа во близина на битолското село Крстоар

Share Button

На Света Недела празник е Источен Петок Балаклија (трет храмов празник)Слава на храмот Света Недела во Битола

Share Button

Денеска е Источен петок – Балаклија

Share Button

Погледнете фотографија од пред 100 години и фотографија од денес, денес како да сме под духовно ропство

Share Button

Стеван Здравески додаде 2 нови фотографии. пред 30 минути ·