Денот им почнува и им завршува со молитва.Велјуса

Share Button

Да гребнам по неа, по нејзината почва, да видам колку оваа плодна земја во која лебот сè уште некаде се пече во фурна, може да ме изненади и да ми раскаже за некои мигови минати, за стари приказни и времиња сегашни. Си реков, ајде, да се изненадиш… Тргнуваме… Доколку тргнувате од Скопје, патот ве води
Complete Reading

Share Button

Share Button

Share Button

Денеска по повод празникот на манастирот Свети Јован Крстител , Слепче Демирхисарско но и по повод отворањето на Демихисарското културно лето, на свечената манифестација која се одржа во дворот на манастирот, говор одржа и Владиката Петар. Тој во своето излагање се осврна на последните случувања а посветени на ЛГБТ заедницата. Владиката апелираше пред присутните: Треба
Complete Reading

Share Button

Денеска во манастирот Свети Јован Крстител, Демирхисарско, се прославува Иванден фото Новост    

Share Button

Пророче и Претечо на Христовото доаѓање,

Share Button

Share Button

Create AccountLog In Your Account