Буковски манастир, црква „Свето Преображение“, Битолско

Share Button

Share Button

Сливнички манастир e средновековен манастир во долнопреспанското село Сливница.Комплексот е сместен на 3 километри од истоименото село, на падините на Баба Планина.

Create AccountLog In Your Account