Пожарот кај Пелистер е локализиран

Share Button

Информациите од терен велат дека пожарот на Пелистер е локализиран и нема опасност да зафати дрвна маса. Нови интервениции со авиони би имало рано наутро, доколку има потреба. Спуштањето на ноќта е пречка за авионска интервенција. поглед од Битола кон Пелистер доцна попладнево  

Share Button

Според наши сознанија 3 авиони се во акција и го гаснат пожарот на Пелистер

Share Button

Мила Царовска – Mинистерка за труд и социјална политикаМи се допаѓа

Share Button

GRADOT NA KONZULITE пред 19 минути · Се бараат доброволци со џипови и опрема за гаснење, лопати и слично да се упатат на место викано Два Гроба во близина на изворите на река Шемница. Таму е локацијата на пожарот. Најавени биле и два авиони за гаснење! СПОДЕЛЕТЕ И ПОМОЖЕТЕ ДОКОЛКУ СТЕ ВО МОЖНОСТ!  

Share Button

Share Button

Share Button

Share Button

Активен пожар има во атарот на с.Баштево (Крива Паланка). Гори сува трева, папрат, нискостеблеста борова шума. Интервенираат пожарникари од ТППЕ – Крива Паланка, вработени во ШС Осогово и од ДЗС. Состојбата се следи.

Create AccountLog In Your Account