Во општина Битола, активен е пожарот во месноста Кравица на планината Ниџе. Гори борова шума

Share Button

Share Button

Информациите од терен велат дека пожарот на Пелистер е локализиран и нема опасност да зафати дрвна маса. Нови интервениции со авиони би имало рано наутро, доколку има потреба. Спуштањето на ноќта е пречка за авионска интервенција. поглед од Битола кон Пелистер доцна попладнево  

Share Button

Според наши сознанија 3 авиони се во акција и го гаснат пожарот на Пелистер

Share Button

Мила Царовска – Mинистерка за труд и социјална политикаМи се допаѓа

Share Button

GRADOT NA KONZULITE пред 19 минути · Се бараат доброволци со џипови и опрема за гаснење, лопати и слично да се упатат на место викано Два Гроба во близина на изворите на река Шемница. Таму е локацијата на пожарот. Најавени биле и два авиони за гаснење! СПОДЕЛЕТЕ И ПОМОЖЕТЕ ДОКОЛКУ СТЕ ВО МОЖНОСТ!  

Share Button

Share Button

Share Button

Create AccountLog In Your Account