НАЈНОВО :

МВР ги бара насилниците коишто ги оштетија гробиштата во Љуботен

Share Button

Share Button

„Едита“, „Фикрија“, „Дано Данице, преспанска убавице“, „Жане жанина“, „Преспо моја“, се само дел од богатиот музички опус на Кенан Таировски, кој повеќе од 47 години успешно опстојуваше на југословенската и македонска музичка сцена. КЕНАН ТАИРОВСКИ (1945 – 2017) Кенан Таировски е роден во 1945 година во Царев Двор, каде и завршува основно образование. На почетокот
Complete Reading

Share Button

Share Button

Струмин гроб е средновековен гроб, кој се наоѓа на околу три километри од Струмица, во близина на селото Баница. Гробот има мавзолејски изглед и се состои од деветслоен делкан бигор. Висок е 230 сантиметри, широк 240 сантиметри и долг 400 сантиметри.

Share Button

Create AccountLog In Your Account