Aктуелно

инфо блиц

Најчитани

Денот им почнува и им завршува со молитва.Велјуса

Share Button

Да гребнам по неа, по нејзината почва, да видам колку оваа плодна земја во која

Убавото момче што мириса на Молика

Share Button

Легендата вели, Пелистер бил некое убаво момче во кое се вљубиле две сестри. Мајка им,

Репортажа: Прекрасниот Лешочки манастир

Share Button

Празник на иконата Одигитрија.Иконата ја изработил на дрво самиот евангелист Лука а Пресвета ја благословила

Share Button

Битолчани во сообраќајка се здобиле со тешки телесни повреди

Share Button

Сообраќајна несреќа во Битола вечерва но нема повредени

Share Button

Паднато дрво во битолскиот парк

Share Button

Владиката Петар: Ако требаше да се мажат мажи со мажи и жени со жени, Господ немаше да ги создаде Адам и Ева

Share Button

Денеска по повод празникот на манастирот Свети Јован Крстител , Слепче Демирхисарско но и по

Фотогалерија од манастирот Свети Јован Крстител, Слепченски манастир.Иванден!!!

Share Button

Денеска во манастирот Свети Јован Крстител, Демирхисарско, се прославува Иванден фото Новост    

НЕКА НИ Е ЗА МНОГУ ГОДИНИ РАЃАЊЕТО НА СОНЦЕТО НА ПРАВДАТА, СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ

Share Button

Пророче и Претечо на Христовото доаѓање,

При сообраќајна контрола полицијата му нашла марихуана

Share Button

Легенди: Во Пантелеј дошле три момчиња од кои едното било парализирано. Свештениците ги одвеле кај “црната вода”

Share Button

Фотографија на денот: Црква Свети 40 маченици

Share Button

Параклис Свети Ѓорѓија Битола (фото)

Share Button

  фото Новост.мк

ЧЕТИРИТЕ ЗАВЕТИ НА СВЕТИ НАУМ

Share Button