Share Button

Share Button

Share Button

Да се живее во најградскиот град е привилегија. Да се живее во Битола значи да бидеш дел од најкултурниот народ во Македонија. Да се биде Битолчанец значи живот!

Share Button

ХУМОР И САТИРА

Share Button

Предание

Share Button

Share Button

Старите битолчани се сеќаваат на трафиката во центарот наспроти хотел Епинал каде долго време се продавале пржени компирчиња. Со текот на времето оваа трафика ги сменила своите дејности, а денес е сендвичара. Затоа битолчани и ден денес се чекаат кај компирчиња кога се договарат за излегување

Share Button