Манастири и цркви

Црква „Св. Никола“ – Манастир во областа  Мариово

Share Button

Црква „Св. Никола“ – Манастир — средновековна македонска православна христијанска црква, сместена во истоимениот манастир, во селото Манастир, во областа Мариово. Се одликува

Свети Петар манастир во Смилево (фото денес)

Share Button

„Средба со монахот” Meeting with the monk (monastery of St. Jovan Preteca)

Share Button

„Средба со монахот” Meeting with the monk (monastery of St. Jovan Preteca) Продукција Молика филм

Црквата „Свети Ѓорѓија“ една од најстарите цркви во Европа

Share Button

Стражарницата и чешмата на влезот во Рајчица со нов разубавен лик

Share Button

Деновиве, после повеќе од една година реставраторски активности, на голема радост на нашиот возљубен Старец,

Во дворот на најстарата битолска црква, заблеска сјајната Давидова ѕвезда (ФОТО)

Share Button

Деновиве е поплочен дворот на Храмот  Св. вмч Димитриј во Битола, со сјајна Давидова ѕвезда

Заблеска сјајната Давидова ѕвезда во храмовиот двор на Свети Димитрија во Битола

Share Button

Деновиве е поплочен дворот на Храмот  Св. вмч Димитриј во Битола, со сјајна Давидова ѕвезда

(ВИДЕО) Инцидент во црквата Св. Никола во Мелбурн

Share Button

Во меѓувреме, од другата страна на светот, Македонците ќе се испотепаат меѓусебе за тоа кој

Манастир “Свети Апостол Петар” – с.Смилево

Share Button

Осветување на монашки конаци во манастирот Св. Никола – Мариово

Share Button

Целивална за Чудотворната икона на Пресвета Богородица во Храм Св. Богородица – Битола

Share Button

Jane Krsteski додаде нова фотографија во албумот: my woodcarving works — во/кај Св.Богородица.

Осветена црквата „Покров на Пресвета Богородица“ во село Лешани

Share Button

Бигорски се радува на новите мошти

Share Button

Со силата на Сонцето на правдата ќе се открие славата на Светиот Дух, која ги

Храм свети 40 маченици над Битола, некогаш и денес (фотогалерија)

Share Button

Патоказ за манастирот „Св. Ѓорѓи“ на влезот во Неготино.„СВ. ЃОРЃИ“ -МАНАСТИР СО 25 ЧЕШМИ ОД КОИ ИЗВИРА ВОДА ЗА 25 БОЛЕСТИ

Share Button

Поглед на манастирот Манастирската црква Страничната страна на црквата Влезот во манастирската црква Манастирските конаци